Wittevrouwenmannen werken aan verbinding

Ze noemen zich de Wittevrouwenmannen en organiseren eens in de een of twee maanden een borrel in de regio Tuindorp/Wittevrouwen. Informeel, zonder drempel en zonder verplichting. Een inkijkje in wat de groep zoal doet en waardoor hun band groeit.

Elke avond is de samenstelling anders. Tien mannen staan achter kleine tafeltjes te luisteren naar de verhalen van een inspirerend duo. Aan het woord is eerst een whisky-kenner, die aan de hand van een kaart van Schotland vertelt over de geschiedenis en geografie van het kostbare vocht. Dan worden de proefglazen ingeschonken en maken we kennis met whisky-soorten die niet in elke winkel te krijgen zijn.

Bijzonder is dat, speciaal voor ons, een kaasspecialist zijn best heeft gedaan om elke whisky-soort te matchen met een bijzondere kaassoort. Tijdens het proeven vliegen de grappen de tafel over, maar ontstaan er in de loop van de avond ook mooie onderlinge gesprekken.

Iedereen is welkom. Mannen van de Nieuwe Kerk die zomaar bij elkaar komen. Sommigen kennen elkaar goed, andere juist helemaal niet. Ja, het is gewoon een losse, gezellige avond, maar we voelen ons ook steeds meer verbonden. Misschien ook iets voor andere wijken?

MannenbroedersNieuwe Kerk, Bollenhofsestraat 138a, 3572 VT Utrecht

DesktopSmartphoneTablet